Pilke-Tiimi

Olemme saaneet suosituksia korttisarjojemme käyttäjiltä

Olen käyttänyt kortteja sosiaalipedagogiikan opetuksessa, kun on puhuttu yhteisöllisyydestä,  itsetunnosta ja asiakkaiden tuntemisen merkityksestä. Korttien avulla olen myös jakanut opiskelijoita erilaisiin ryhmiin ja alkuvaiheessa olen käyttänyt  kortteja oman ammatillisen kasvun kuvaajina: "Mikä kuva kuvaa parhaiten omaa ammatillista kasvuasi tällä hetkellä?"

Kuvakortit taipuvat monenlaiseen käyttötarkoitukseen ja elävöittävät opetusta  ja tuovat huumoria mukaan opetustapahtumaan.

Maria Luoma-aho

Rehtori

Ammattiopisto Livia

"Ohjaan jännittäjien ryhmiä nuorille opiskelijoille. Ryhmässä olo ja omien ajatusten sekä tunteiden jakaminen toisten kanssa on monelle nuorelle jännittävää ja vaikeaa. Tunne-kuvakortit ovat olleet hyvä väline ryhmän ohjaamisessa. Olen käyttänyt niitä ryhmän alussa jännitystä lieventämässä (saa suunnata huomion muualle) sekä syvällisemmin ryhmäkerran teemaan liittyen. Lyhytterapiaryhmän jälkeisissä palautteissa moni nuori on kiitellyt virikekorttien käyttöä. Jatkossa aion käyttää kortteja myös yksilövastaanotolla. On hyvä, että kortteja saa sekä sanojen kera että ilman."

Anne Syvälahti

Lehtori, Opintopsykologi , Turku AMK

PsM, KTM, psykoterapeutti (kognitiivinen YET)